Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

27-2-2015. Α΄ Χαιρετισμοί

      
       Ο Ερυθρός Σταυρός, επισκέφθηκε το χωριό μας, για να παρακολουθήσουν οι ερυθροσταυρίτισσες και οι φίλες του, τους Α΄χαιρετισμούς της Παναγίας, στην εκκλησία μας, τον Άγιο Χαράλαμπο. Η μικρή αλλά κατανυκτική εκκλησία μας, γέμισε από τις κυρίες του Ερυθρού Σταυρού, και κατοίκους του χωριού, στα πρόσωπα των οποίων διέκρινε κανείς την ευλάβεια και την ευχαρίστηση.
        Ο ιερέας, η εκκλησιαστική επιτροπή και οι κυρίες του πολιτιστικού συλλόγου, τις υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά. Παρακολούθησαν όλοι μαζί την ακολουθία των χαιρετισμών, έψαλαν το<< Τη Υπερμάχω..>,. είπαν το <<Άσπιλε...>> και αφού τέλειωσε ο εκκλησιασμός, κατευθύνθηκαν όλοι στην αίθουσα δεξιώσεων.
         Εκεί μας περίμεναν εκπλήξεις. Η πρόεδρος του  πολιτιστικού συλλόγου χαιρέτησε τις επισκέπτριες, λέγοντας:  Μας δώσατε μεγάλη χαρά. Μείναμε λίγοι, και τέτοιου είδους επισκέψεις, είναι για μας βάλσαμο. Σας ευχαριστούμε, και σας ζητούμε να ξανάρθετε.
          Το λόγο πήρε μετά η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, στο πρόσωπο της οποίας ήταν ζωγραφισμένη η χαρά, για τη μεγάλη συμμετοχή των ερυθροσταυριτισσών και  την ωραία υποδοχή που τις επιφύλαξαν, η εκκλησία , ο σύλλογος, και γενικά το χωριό. Μίλησε για τον Ερυθρό Σταυρό, τα μέλη και το σκοπό του.
          Ακολούθησε προσφορά τσαγιού, καφέ, χειροποίητων εδεσμάτων, από το σύλλογο και τις ερυθροσταυρίτισσες.
           Στο τέλος, αμοιβαίες ευχαριστίες. Οι επισκέπτριες ανέβηκαν στο λεωφορείο, και πήραν το δρόμο της επιστροφής,  για τις Σέρρες, παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις. 
           Σας ευχαριστούμε, και να μας ξανάρθετε.

                                                    Μ ε   ε κ τ ί μ η σ η 
                                              
                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο