Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους

        Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια, γιόρτασαν οι Αγιοχριστοφορίτες  τη γιορτή  του πολιούχου του χωριού μας  Αγίου Χαραλάμπους. Πολύς κόσμος παραβρέθηκε και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία.
         Ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος Τούμπας, συλλειτούργησε με τον ιερέα του χωριού μας, και κήρυξε του λόγο του Θεού. Μίλησε για το βίο, τα θαύματα και το μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους. Το εκκλησίασμα, παρακολούθησε το κήρυγμα  με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον.
           Ευχαριστούμε πολύ τους ιεροψάλτες, και ιδιαίτερα τον πρωτοψάλτη κ.Σίμο Τσακίρη, Αγιοχριστοφορίτη στην καταγωγή, καθηγητή, κάτοικο Θεσσαλονίκης, για τις εξαίσιες ψαλμωδίες τους. Ήταν στιγμές που παρακαλούσες να μην τελειώσει η Θεία Λειτουργία. 
          Ο πολιτιστικός σύλλογος αναβίωσε το έθιμο με τα κόλυβα  στη μνήμη του Αγίου, και  υπέρ  υγείας όλων των ανθρώπων.
          Η προσφορά καφέ και διάφορων αρτοσκευασμάτων από το Δήμο, την εκκλησία  και από τις κυρίες του συλλόγου, στην αίθουσα δεξιώσεων της εκκλησίας, έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους που παραβρέθηκαν εκεί, να κοιταχτούν στα μάτια, να ανταλλάξουν ευχές , να δώσουν τα χέρια, να ξεχάσουν έχθρες και να χαρούν. Κάποια μάτια δάκρυσαν, κάποιες καρδιές χτύπησαν πιο δυνατά, σε κάποιους δόθηκε η ευκαιρία να νοσταλγήσουν, να λυπηθούν , να χαρούν. Αυτές είναι στιγμές ανεπανάληπτες.
           Ο ιερέας μας, πατέρας Ιωάννης, και η εκκλησιαστική επιτροπή, είχαν φροντίσει όλοι οι χώροι του ναού, να είναι όπως αρμόζει, σε τέτοιες περιπτώσεις.
            Τη γιορτή του χωριού μας, τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχός μας κ. Ανδρέας Δαϊρετζής, ο πρόεδρος της Κ.Ε. του δήμου κ. Βασίλης Τσουτσάνης , συγχωριανός μας, και δημοτικοί σύμβουλοι.
             Χρόνια πολλά σε όλους. Και του χρόνου να βρεθούμε όλοι μαζί στη γιορτή του Αγίου μας.

                                                     Μ ε  ε κ τ ί μ η σ η
 
                                               Το Διοικητικό Συμβούλιο