Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Τσικνοπέμπτη 2014

        Φέτος η Τσικνοπέμπτη γιορτάστηκε στις 20 Φεβρουαρίου.
        Ο πολιτιστικός σύλλογος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων και των δραστηριοτήτων του, ανέλαβε , για πρώτη φορά, να ξαναζωντανέψει  αυτό το έθιμο.  Μέχρι τώρα, υπήρχε μια άτυπη τριμελής επιτροπή, που αποτελούνταν από τους, Γεωργιάδη Βασίλη , Μπασσιά Νίκο και Σφυρίδη Αθανάσιο, που αναλάμβανε ,τα τελευταία χρόνια  τουλάχιστο, να οργανώνει και να διατηρεί το έθιμο στην πλατεία του χωριού.
         Φέτος , ο πολιτιστικός σύλλογος, αναλαμβάνοντας τη συνέχιση του εθίμου, αποφάσισε να το πραγματοποιήσει στο χώρο του σχολείου.  Έφερε μουσική,  ζουρνάδες, από το διπλανό χωριό, την Αναστασιά.  Μαγκάλια έφεραν μερικά μέλη του, καθώς επίσης και τσίπουρο, ούζο, κρασί και κρεατικά. Η χαρά , το κέφι και ο χορός, ήρθαν μόνα τους. Αναμμένη φωτιά υπήρχε  σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως το θέλει η παράδοση. Τα μαγκάλια πήραν φωτιά, και η τσίκνα πήγε σύννεφο.
          Το χορό έσυραν ο ιερέας  και ο πρόεδρος του χωριού .Ακολούθησαν όλοι οι άλλοι.Ο χορός και το κέφι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.
          Ευχαριστούμε τις αρχές του χωριού , για την παρουσία και τη συμμετοχή τους. Ευχαριστούμε την τριμελή επιτροπή, για τη χαρά που χάριζε  τόσα χρόνια στο χωριό. Τους διαβεβαιώνουμε ότι, θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι.
         Ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ, στη νεολαία του χωριού, που έδωσε κέφι και χαρά, με την  παρουσία της. Μας δίνουν, οι νέοι, δύναμη και κουράγιο να συνεχ ίσουμε , γιατί βλέπουμε συνεχιστές του εθίμου.
        Να είμαστε όλοι καλά , με υγεία και  χαρά, και του χρόνου.

                                                       Μ ε    ε κ τ ί μ η σ η

                                                Το Διοικητικό  Συμβούλιο  του συλλόγου


                                         Φωτογραφίες από την Τσικνοπέμπτη